MVP Nitra

27.03.2012 20:40

Po dlouhém rozmýšlení jsme se s Pavlínkou rozhodly přihlásit aspoň nedělní výstavu, kde měl posuzovat Italský rozhodčí. Večer před jsme ale zjistily, 

že došlo ke změně rozhodčího. Nakonec měl posuzovat opravdový odborník Ing. Stanovský, předseda slovenského klubu Českých fousků. 

Naše výprava byla tentokrát ryze dámská. Pavlínka, Dája, já a Dita.Musím říct, že zase a opět úžasný výlet, plný povídání a plánovaní.

 

Na místo jsme dojely v dostatečném předstihu a dokonce stihly i krásně zaparkovat. Kruh jsme taky našly a mohli si pěkně vyložit věci a nachystat se. Fousci šli jako třetí plemeno, navíc pan Stanovský posuzoval celkem svižně a už nastupovali fousci. Prvně dokonalý pejsek ve štěňátkách, který se nám moc líbil. Poé náš jediný potencionální konkurent, mladý pejsek. Ačkoliv byl pěkný, zřejmě to ale byla jeho první výstava, v kruhu se mu moc nelíbilo a nepředvedl se úplně nejlépe. 

 

Poté už nastoupila Dituška, jako jedinná fenka a prvně ve třídě šampionů. Pan rozhodčí už si nás párkrát za kruhem všiml, takže jsem byla moc nezvózní, neboť nám opravdu záleželo na dobrém hodnocení. Dita ale byla opět bezkonkurenčí, v pohybu se nesla jako baletka. Postoj ji sice nebaví,ale to se dopiluje :)) 

Pan Stanovský ji vychválil od hlavy k patě. Nenašel na ní nic negativního. Samozřejmě zase vychválil osrstění (že Pavli !! :D). Takže výborná 1,CAC, CACIB!! O BOBa jsme se pak proběhli s mladým pejskem, ale bylo řečeno, že Dita je jasná volba a tedy Vítěz plemena - BOB !!!!!! 

Dituška tento titul získala v necelých dvou letech!! 

 

Poté následovaly hodiny volna, protože jsme se rozhodly nakonec zůstat i na závěrečné soutěže, ačkoliv jsme si nedavaly žádné naděje. A taky že jo, po úporném fandění spoustě krásným pejskům jsme s Ditou nastoupily do přípravného kruhu VII. skupiny, posuzovala paní Lyudmilla Tchistiakova z Ruska, Dita se kruhem krásně nesla,ale to paní rozhodčí nestačilo, vůbec si nás nevšimla a do užšího výběru vybrala jiné zástupce. My ale byly stejně spokojení. Dita i nadále potvrzuje své kvality a ze všech výstav si odnesla zatím báječné hodnocení.

 

Co mě ale velmi velmi zklamalo, byla organizace. Do Nitry jezdíme rády, není to pro nás moc daleko a výstaviště je taky pěkné, ale rok od roku se to vše zhoršuje, krom maličkých cen, které dostáváme už chybí i cedulky pro pořadí,s tituly... Závěrečné soutěže taky nejsou zrovna reprezentativní a výzdoba byla letos velmi velmi strohá a nehodící se.