KV Radošovce, SK

31.05.2012 19:29

Vyjimečně v neděli jsme měli v plánu se v tradiční sestavě (já, Dita, Pavlínka) vydat na Klubovou výstavu chovatelů Českých fúzáčou. Bohužel pro řadu smolných událostí jsme ještě v sobotu večer nevěděly,co bude. Nakonec se vše ale dobře vyřešilo a mohlo se pohodlně jet, ačkoliv jen já, Dita a Dája, za doprovodu pana Mičulky, který nás vezl.

 

Na místo jsme dorazili včas, a tak jsme se s Dájou mohli vklidu vybalit a najít vhodné místo, kde strávíme celý den. Výstava probíhala v opravdu klidné vesničce při Jaslovských Bohunicích Radošovce, na místním fotbalovém hřišti. Hned přes cestu byla příjemná restaurace, kde měli probíhat závěrečné soutěže. 

 

České fousky posuzoval velký odborník a znalec plemene, Ing. Stanovský, od kterého Dita získala BOBa v Nitře. Přihlášeno bylo 12 fousků, Dita jako jediná ve třídě šampionů. Pan Stanovský posuzoval jako vždy precizně, komentoval nahlas (chválím) a nebál se zadat i známku Velmi dobrá. I při tak malém počtu šlo posuzovani celkem daleko, takže jsme měly Ditu načesanou a připravenou s předstihem a mohly se v klidu dívat. Dita už od pohledu vynikala užasným osrstěním a mnoho lidí se na ni se zájmem dívalo. 

 

No, a jen co jsme nastoupily do kruhu, strhl se opravdový zájem o fousatici, Dita totiž měla svůj den a dělala to,co mi na očích viděla, Pan rozhodčí už od úvodního postoje chválil a chválil  .... protože takhle vypadá typický představitel plemene, nehledě na vynikající prezentaci :) Dita získala Výborná 1, CAC ...huraaaa.... 

 

Moc jsme si neodpočinuly,protože nás hned volaly o BOBa, pan rozhodčí si zavolal všechny vítěze třídy a vybíral z nich Vítěze plemene, tím se stal pes, ze třídy pracovní. Je mi jasné, že Dita nemůže vyhrávat pořád, ale mrzelo mne, že BOBa dostal pes, kterého nebylo možné změřit pro bazlivost a agresi vůči majiteli. 

 

Po zbytek dne jsme s Dájou strávili v areálu vystavy a prohlížely si psi a čekaly na odpolední soutěže, kde měla Dája s Ditou soutěžit v Dítě a pes. Soutěže k naší nelibosti začali o 1,5 hodiny později !! Naštěstí Dítě a pes bylo na programu jako první. Dája s Ditou ukazaly jen  "tam a zpět" a dostaly krásnou medaili a mohli jsme konečně domůůů !! :))