DUO CACIB BRNO - sobota

06.02.2012 15:21

jako už snad tradičně pro velké výstavy jsme se jí zúčastnili s Pavlínkou, Dájou a Markem a fousatými poklady Ditou a Harrym. Společnost nám přijeli dělat Barča s Michalem a maďárkem Bascem. 

Fousky v sobotu posuzoval pan Ing. Vlasák, chovatel NKO. Úkol této vystavy byl jasný, Marek s Harrym potřebovali získat CACIBa pro dokončení ICh, a Dita nejlépe CACe,aby zrovna začala Českého šampiona. Nic víc jsme ani nečekali a nedělali si velké naděje, neb už taky známe výstavy a víme,jak to chodí. 

Naštěstí je fousků na výstavě vždy maličko,takže to měli Marek brzy za sebou, Harry snadno získal CACe ve své třídě a nakonec i tolik vytouženého CACIBa!!  Hurááá! Dlouho jsme se ale neradovali a nastoupila jsem do kruhu já s Ditou, která ten den neměla konkurentku. Pan rozhodčí jí důkladně prohledal tlamu a spočítal zuby, zeptal se na věk a mohly jsme jít do pohybu, který je,myslím, Ditinou předností (a ne jedinou), protože kruhem se doslova nadnáší...Pak ještě postoj na posudek, nějaká ústní "kritiko-pochvala" od pana rozhodčího a CAC byl doma!!! Naprosto úúžasný výsledek! V tu chvíli už bylo skoro vše splňeno a mohl to být perfektní, ale ještě nás čekal souboj o CACIB. Dita nastoupila proti krásným soupeřkám z pracovní třídy a z šampionů, při předvádění mě nezklamala a byla úžasná. Pan rozhodčí zas nahlas komentoval své rozhodnutí a hodnotil feny, začal od šampionky a nás si nechal na posled, protože pro něj byla ten den nejkrásnější fena naše DITA!!!!!! Pan rozhodčí pochválil krásnou srst (ano Pavli, znovu ti to připomínám), pěknou prezentaci.... Dituška tedy v započala čekatelství pro dva šampionáty. Nakonec jsme si ještě zaběhaly o BOBa, kterého k naší radosti dostal Marek s Harrym!! jen pro zajimavost, Dita se s Harrym o BOBa utkala už podruhé a pokaždé ji porazil. Doufám,že mu to někdy vrátíme ;))

 

Po fouscích jsem se šla konečně mrknout na bíglíky, pozdravit kamarády, popovídat si :) Nakonec jsem se i tam proběhla v kruhu, byl mi svěřen krásný veterán Diček, se kterým jsme bojovala o Nejlepšího veterána, kterého nakonec dostala krásná Kuky.

 

V odpoledních soutěžích jsme se ještě proběhli v přehlídce Velké národní ceny, kde se bohužel Harry neumístil, stejně tak jako v VII. skupině, kde ale zaslouženě vyhrál překrásný Irský setr!! 

 

Domů jsme dorazili až po 8 hodině večer, unavení, ale šťastná z nádherného úspěchu!! 

 

Děkuju Pavlínce za krásný výlet a Dáje, že tak úžasně hlídala během výstavy Tikkyska :-*

 

 

CACIB, BOB Harry + CACIB Dita :)) 

 

foto: Barča Ščuglíková